Borås kranvatten i final i kranvattentävlingen

Utskrift

 

Inte nog med att vi fick en plats i finalen i riksdagshuset den 21 oktober vattnet fick även detta fina utlåtande: ”Vitalt vatten med sprudlande känsla. Passar till både vardag och fest.”
Att Borås kranvatten föll både sommelierer och skolbarn i smaken är otroligt glädjande. Detta är också ett kvitto på att vi har ett utmärkt kranvatten i Borås. Det ligger mycket arbete bakom och det är många faktorer som spelar in. Vid ombyggnaden av Sjöbo vattenverk mellan åren 2008 och 2010 bytte man kemikalier vilket medförde att vattnet fick en bättre smak. Under de fem år som gått sedan dess har dricksvattnets kvalitet förbättrats ytterligare.
– Tack vare ett långsiktigt lagarbete på vattenverket har vi fått ett mycket renare vatten med mindre partiklar i, detta tack vare en rad förbättringar av den kemiska fällningen och kolfiltreringen som gjort att vattnet smakar ännu bättre, säger Viktor Lund, processingenjör på Sjöbo vattenverk.

Nu är det upp till bevis i riksfinalen den 21 oktober. Där gör kranvatten från 18 kommuner upp om titeln ”Sveriges godaste kranvatten”.

Juryn sammanställer utlåtande

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *