Etikettarkiv: tävling

Vinster för Commute greener i Borås Stad släppta

I september i år, samtidigt som Kretsloppsveckan, så deltar vi i Borås även i Trafikantveckan som ordnas över hela Europa. Det är här du kommer in i bilden, tillsammans med en liten app som heter Commute Greener!

Commute greener är en facebookapp och samlar poäng för alla gånger du använder ett miljövänligt transportmedel för att pendla till och från jobbet. Du får även tips på hur du kan samla poäng genom till exempel förslag på personer du kan samåka med, cykelvägar och kollektivtrafik. Nu är de lokala vinsterna släppta!

Första pris
10 biobiljetter á 50 kr på Röda Kvarn (värde 500 kr)
Lejonkortet på Borås Djurpark (säsongskort, värde 350 kr)
200 kr presentkort på fairtradebutiken Vägvisaren

2:a pris
200 kr presentkort på Vägvisaren

3:e pris
200 kr presentkort på Vägvisaren
Nationella priset är en cykelresa värd 10 000 kr

Lycka till!

Läs mer om Commute greener i förra inlägget! -> Commute greener – pendla smartare!

Tävling på Facebook!

Tävling! Vinn Jamie Oliver, vattenkaraff och vattenglas

För att fira att vi nu har över 500 gillare på Facebook har vi en tävling! Gå in på vår Facebook-sida och svara på frågan så har du chansen att vinna ett set med Jamie Olivers vattenkaraff och glas som är tillverkade av 100% återvunnet glas.

Vilken är den bästa återvunna prylen du har och varför? Det kan till exempel vara köksbordet du köpte på loppis, mormors gardiner som blev ett gosedjur eller förstärkaren du fick gratis när den skulle slängas.

Sjung för miljön – Tävling!

Vill du vara med i Magnus Carlssons kör? På torsdag startar audition till Sjung för miljön! Kom till vår audition-studio på Stora torget i Borås för att lämna ditt bidrag. Studion finns på plats under Sommartorsdagarna till och med 1 augusti. Du kan också spela in ditt bidrag hemma vid datorn med din webbkamera på Sjung för miljöns webbsida.

Sjung för miljön med Magnus Carlsson på Miljögalan

Sjung för miljön går ut på att hitta deltagare till en kör som tillsammans med Magnus Carlsson ska framföra låten ”Himmel blå” på Miljögalan 11 september. Låten är specialskriven av Jonas Liberg för just detta ändamål. Sjung för miljön är ett initiativ från Borås Energi och Miljö som syftar till att engagera ännu fler boråsare i stadens miljöarbete.

Audition är öppen 27 juni till 1 augusti.

Psst! Medan du väntar på att audition ska öppna så kan du nominera din Miljöhjälte. Vinster för cirka 15000 kr!