Commute greener – pendla smartare!

Snart kommer ett utmärkt tillfälle för dig (ja, DIG) att göra något bra för miljön! Det kostar inget – tvärtom så är det stor chans att du sparar pengar på det!

I september i år, samtidigt som Kretsloppsveckan, så deltar vi i Borås även i Trafikantveckan som ordnas över hela Europa. Det är här du kommer in i bilden, tillsammans med en liten app som heter Commute Greener!

Commute greener är en facebookapp och samlar poäng för alla gånger du använder ett miljövänligt transportmedel för att pendla till och från jobbet. Du får även tips på hur du kan samla poäng genom till exempel förslag på personer du kan samåka med, cykelvägar och kollektivtrafik.

Priser

Alla som har uppnått över 300 poäng får sedan beskriva sin bästa pendlingsupplevelse och skicka en bild på sig själv i en pendlingssituation.

1:a pris – Cykelresepaket, värde ca 10 000 kr.
2:a pris – Vikcykel,  (som man kan ta med på bussen/tåget), värde ca 5000 kr
3:e pris – Ljudboksprenumeration  (som man kan lyssna på när man pendlar)

Kom igång!

commute_greener

När du börjar får du ange hur du brukar resa till jobbet och får sedan poäng för förbättringar i ditt pendlingsbeteende. Du kan tävla mot dina facebookvänner och delta i olika utmaningar. Du kan också se statistik över ditt pendlande, exempelvis kostnader, koldioxidutsläpp och kalorier. Appen går att använda om du har en smartphone med Android, iOS och på datorn, det enda som krävs är att du har ett facebook-konto.  Här finns en kom igång-guide på svenska.

En reaktion på “Commute greener – pendla smartare!

  1. Pingback: Vinster för Commute greener i Borås Stad släppta - Kretsloppsbloggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *