Etikettarkiv: kretsloppsveckan

Vinster för Commute greener i Borås Stad släppta

I september i år, samtidigt som Kretsloppsveckan, så deltar vi i Borås även i Trafikantveckan som ordnas över hela Europa. Det är här du kommer in i bilden, tillsammans med en liten app som heter Commute Greener!

Commute greener är en facebookapp och samlar poäng för alla gånger du använder ett miljövänligt transportmedel för att pendla till och från jobbet. Du får även tips på hur du kan samla poäng genom till exempel förslag på personer du kan samåka med, cykelvägar och kollektivtrafik. Nu är de lokala vinsterna släppta!

Första pris
10 biobiljetter á 50 kr på Röda Kvarn (värde 500 kr)
Lejonkortet på Borås Djurpark (säsongskort, värde 350 kr)
200 kr presentkort på fairtradebutiken Vägvisaren

2:a pris
200 kr presentkort på Vägvisaren

3:e pris
200 kr presentkort på Vägvisaren
Nationella priset är en cykelresa värd 10 000 kr

Lycka till!

Läs mer om Commute greener i förra inlägget! -> Commute greener – pendla smartare!

Commute greener – pendla smartare!

Snart kommer ett utmärkt tillfälle för dig (ja, DIG) att göra något bra för miljön! Det kostar inget – tvärtom så är det stor chans att du sparar pengar på det!

I september i år, samtidigt som Kretsloppsveckan, så deltar vi i Borås även i Trafikantveckan som ordnas över hela Europa. Det är här du kommer in i bilden, tillsammans med en liten app som heter Commute Greener!

Commute greener är en facebookapp och samlar poäng för alla gånger du använder ett miljövänligt transportmedel för att pendla till och från jobbet. Du får även tips på hur du kan samla poäng genom till exempel förslag på personer du kan samåka med, cykelvägar och kollektivtrafik.

Priser

Alla som har uppnått över 300 poäng får sedan beskriva sin bästa pendlingsupplevelse och skicka en bild på sig själv i en pendlingssituation.

1:a pris – Cykelresepaket, värde ca 10 000 kr.
2:a pris – Vikcykel,  (som man kan ta med på bussen/tåget), värde ca 5000 kr
3:e pris – Ljudboksprenumeration  (som man kan lyssna på när man pendlar)

Kom igång!

commute_greener

När du börjar får du ange hur du brukar resa till jobbet och får sedan poäng för förbättringar i ditt pendlingsbeteende. Du kan tävla mot dina facebookvänner och delta i olika utmaningar. Du kan också se statistik över ditt pendlande, exempelvis kostnader, koldioxidutsläpp och kalorier. Appen går att använda om du har en smartphone med Android, iOS och på datorn, det enda som krävs är att du har ett facebook-konto.  Här finns en kom igång-guide på svenska.

Kretsloppsveckan går i en rasande fart!

Nu går det så fort att jag knappt hänger med i min egen fart!

Nästan hela Kretsloppsveckan har gått, du har haft chansen att hinna med Djurparksbesök, Miljögala, klättra upp nästan 400 trappsteg på ackumulatortanken, gå på lunchföreläsningar, se på bio, möta Nina Björk, påverka Borås nya stadsdel, textil- och kemikalievandring, gratis lunch och mycket mer men nu, just precis nu pågår Kretloppis på Stora torget i Borås.

Ca 80 utställare, företag och privatpersoner finns på torget och säljer saker till väldigt trevliga priser!

Imorgon går startskottet för Kretsloppet och Stora torget kommer vara fullt med utsällare. Vi på Borås Energi och Miljö ska ha öppet hus i vårt nya besökscenter. Här har vi en eco-driving simulator, Sortera smart – vårt spel som du spelar på en stor touchskärm, vi kommer även att ha tipspromenad för både vuxna och barn har chansen att vinna en elcykel eller biobiljetter!

Sjung för miljön – Tävling!

Vill du vara med i Magnus Carlssons kör? På torsdag startar audition till Sjung för miljön! Kom till vår audition-studio på Stora torget i Borås för att lämna ditt bidrag. Studion finns på plats under Sommartorsdagarna till och med 1 augusti. Du kan också spela in ditt bidrag hemma vid datorn med din webbkamera på Sjung för miljöns webbsida.

Sjung för miljön med Magnus Carlsson på Miljögalan

Sjung för miljön går ut på att hitta deltagare till en kör som tillsammans med Magnus Carlsson ska framföra låten ”Himmel blå” på Miljögalan 11 september. Låten är specialskriven av Jonas Liberg för just detta ändamål. Sjung för miljön är ett initiativ från Borås Energi och Miljö som syftar till att engagera ännu fler boråsare i stadens miljöarbete.

Audition är öppen 27 juni till 1 augusti.

Psst! Medan du väntar på att audition ska öppna så kan du nominera din Miljöhjälte. Vinster för cirka 15000 kr!

Kretslopp i de fina salongerna

Idag börjar Kretsloppsveckan med aktiviteter på kulturhuset.

Under dagen kan  du gå på miljöförvaltningens utställning och lära dig mer om gifter i vår vardag, få energirådgivning, prova en eco driving simulator med mera.

Miljöförvaltningens utställning på Kulturhuset

Ikväll är det föreläsning med Stefan Edman, Mats-Eric Nilsson och Niklas Wennberg om fusk och slöseri i matbranschen och att själv kunna påverka sin närmiljö. läs mer på:

Miljöstation vid Kulturhuset

Under veckan har vi ställt en miljöstation vid kulturhuset. Snyggt tycker vi, och undrar om den inte kunde få vara med i Borås Internationella Konstbiennal?