Etikettarkiv: Sjung för miljön

Himmel Blå låttext

Text & musik av Jonas Liberg

Dröm dig bort, kisa mot solen
Jag har förstått din längtan att andas
Daggens doft i regnet som faller idag, jag vill må bra

Jag hör det blåser nya vindar det här kan va vår sista chans
Det är förändringarnas timma som bjuder upp till dans

Himmel blå
kan du få oss att förstå att allt vi gör finns kvar i generationer
Himmel blå, ja ett och ett blir två
Du måste andas moder jord så som du borde
Att vi lär oss av varann, varje kvinna varje man
Så att Himmel blå, Himmel blå kan bestå

Le mot mig, min framtid är här jag behöver dig
Stäng inga dörrar
Kasta loss och styr mot en ljusare tid i våra liv

Himmel blå
kan du få oss att förstå att allt vi gör finns kvar i generationer
Himmel blå, ja ett och ett blir två
Du måste andas moder jord så som du borde
Att vi lär oss av varann, varje kvinna varje man

Himmel Blå finns nu på Spotify!

Sjung för Miljön var en del av Kretsloppsveckan 2013 och gick ut på att hitta deltagare till en kör som under ledning av Magnus Carlsson skulle framföra låten Himmel Blå på Miljögalan. Låten Himmel Blå specialskrevs av boråsaren Jonas Liberg för just detta ändamål.

Audition

Uttagning till kören skedde genom auditions där boråsare kunde lämna röstprov online eller i vår studio på Stora Torget i samband med Sommartorsdagarna. Audition-perioden pågick i några veckor under sommaren och därefter valde en jury ut de personer som fick vara med i kören.

Sjung för miljön

Himmel Blå på Spotify

Resultatet av låten och kören blev så bra att vi bestämde oss för att spela in det hela i studio, dock utan Magnus Carlsson. Sök på Himmel BlåSpotify för att lyssna eller ladda ner Himmel Blå här!

Sjung för miljön – audition har öppnat!

I torsdags var den första av Sommartorsdagarna i Borås. Då gick också startskottet för Sjung för miljön audition. Audition-studion rullades iväg till Stora Torget i Borås.

Jag ska villigt erkänna att vi var lite nervösa att ingen skulle våga gå in i studion och sjunga. Men oh så fel vi hade, boråsarna är modigare än vi trodde och det bildades ganska snabbt en liten kö för att komma in! Här kommer lite bilder, tyvärr blev det bara mobilbilder då systemkameran fick stanna hemma eftersom den är lite svår att gömma i fickan när det börjar regna.

Sjung för miljön audition

Sjung för miljön audition - studions insida

Sjung för miljön audition

Om du vill spela in din audition så kan du göra det på Sjung för miljöns webbplats eller så väntar du till på torsdag då studion kommer till Stora Torget igen. Välkomna in och sjung!

Sjung för miljön – Tävling!

Vill du vara med i Magnus Carlssons kör? På torsdag startar audition till Sjung för miljön! Kom till vår audition-studio på Stora torget i Borås för att lämna ditt bidrag. Studion finns på plats under Sommartorsdagarna till och med 1 augusti. Du kan också spela in ditt bidrag hemma vid datorn med din webbkamera på Sjung för miljöns webbsida.

Sjung för miljön med Magnus Carlsson på Miljögalan

Sjung för miljön går ut på att hitta deltagare till en kör som tillsammans med Magnus Carlsson ska framföra låten ”Himmel blå” på Miljögalan 11 september. Låten är specialskriven av Jonas Liberg för just detta ändamål. Sjung för miljön är ett initiativ från Borås Energi och Miljö som syftar till att engagera ännu fler boråsare i stadens miljöarbete.

Audition är öppen 27 juni till 1 augusti.

Psst! Medan du väntar på att audition ska öppna så kan du nominera din Miljöhjälte. Vinster för cirka 15000 kr!