Etikettarkiv: Dricksvatten

Bra dricksvatten i Bredared

Glädjande kan vi konstatera att de nya provsvaren som togs i Bredared för två veckor sedan (3/3 och 4/3) inte visade på några höga halter av s.k. högfluorerade ämnen (PFAS). Proverna skickades till två separata laboratorier men inget prov visade på några avvikelser. Vi tog även nya vattenprover på våra tre andra grundvattentäkter och på vår ytvattentäkt Öresjö och inget analyssvar uppvisar några avvikande värden.

Dessutom har laboratoriet tagit ett omprov av det första vattenprovet och detta gav nu endast bra värden. Laboratoriet har konstaterat att det var ett felsvar som gavs vid det första tillfället.

Vi på Borås Energi och Miljö sätter alltid säkerhet främst när det gäller våra leveranser av dricksvatten till våra kunder, därför var det självklart för oss att vi agerade utifrån att vårt första provsvar var korrekt. Försiktighetsprincipen kommer gälla även i framtiden när det gäller våra leveranser av dricksvatten.

Enligt kvalitetschefen Bo Wigilius på laboratoriet Alcontrol uppstod felet troligen på grund av kontaminering av det aktuella provet. Ytterligare undersökningar kommer att utföras hos Alcontrol.

Vattenverket i Bredared startades upp som vanligt idag på morgonen. Nu får alla kunder i Bredared sitt vatten från grundvattentäkten i Bredared. Med tanke på att grundvattentäkten inte visar på några avvikelser finns det heller ingen misstanke på fel hos de som har borrade eller grävda brunnar.

Vi hoppas att hela händelsen inte har inneburit alltför mycket problem för er.

Med vänliga hälsningar

Krister Gustafsson, VA-chef, Borås Energi och Miljö AB
e-post: krister.gustafsson@borasem.se, telefon: 0708-23 42 44

 

God Jul och Gott Nytt År!

Vi på Borås Energi och Miljö vill passa på att tacka för året som gått och önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Vi avslutar året med denna härliga film från Wateraid färskt i minnet. Tack för att du hjälper oss att stödja dem som jobbar för att fler människor i världen ska få tillgång till rent och säkert dricksvatten.

Wateraid

Ny fontän på Stora Torget

Äntligen är sommarvärmen här!

Till er som behagar strosa omkring i centrala Borås har vi glada nyheter. Nu finns det en dricksvattenfontän på Stora Torget. I denna fontän kan ni släcka er törst med prima kranvatten direkt från vattenverket.

Till er som spenderar dagen utanför stadskärnan rekommenderar vi att ni fyller en vattenflaska hemma istället för att köpa vatten. Tusen gånger billigare och mycket bättre för miljön!