Etikettarkiv: Kretsloppet i Borås

Dags att rösta på din favorithjälte!

Nominerade Miljöhjältar.

Nu är det hög tid att lägga din röst på någon av kandidaterna till årets Miljöhjälte i tävlingen RE:Ward. På vår hemsida kan du se en film som presenterar samtliga kandidater, www.borasem.se/reward. Här kan du också webrösta eller så skickar du en SMS-röst. Vinnaren kommer att presenteras på Miljögalan den 12:e september på Folkan. Missa inte Miljögalan! Biljett till Miljögalan köper du på ticnet eller på Turistbyrån i Borås.

Över 4000 anmälda till kretsloppet!

Snart går starten!

Idag  är det över 4000 anmälda till Kretsloppet. Fortsätter det så här blir det nytt rekordantal på Kretsloppet, löparfesten för hela familjen. De allra minsta kan springa 400 m i Knattekretsloppet eller 2 km i Lilla Kretsloppet och vuxna och ungdomar kan springa 5 eller 10 km. Vi har även en gång/stavgångsklass på 5 eller 10 km.

Till helgen som kommer rekommenderar vi intervallträning för att toppa formen hos alla er 4000 anmälda.

Har du inte anmält dig än så är det hög tid nu! Det är bara 28 dagar kvar.

Anmälan sker direkt på Kretsloppets hemsida,www.kretsloppetiboras.se

Borås Energi och Miljö är grundare och initiativtagare till Kretsloppet. IK Ymer Friidrott och Korpen Borås är arrangörer och vi på Borås Energi och Miljö är miljösponsor till evenemanget.

Skönheten och miljökämpen

Ackumulatortanken i Borås.

Vi är givetvis glada att ackumulatortanken i torsdags vann Borås Stadsbyggnadspris 2012. Men ännu stoltare är vi över tankens miljönytta. Sedan driftsättningen 2009 har den sparat ca 3 000 ton
fossil koldioxid, vilket motsvarar en bilresa 375 varv runt jorden.

Skönhet och funktion i perfekt kombination!

123 dagar kvar till Kretsloppet!

Kretsloppet i Borås.

Om 123 dagar går startskottet för Kretsloppet i Borås. Du som kanske deltog i Göteborgsvarvet i helgen, behöver bara fortsätta med träningen och sikta in dig på en start i Kretsloppet. Perfekt med ett lopp så här i början på hösten! Kretsloppet har olika klasser som passar alla ambitionsnivåer. En nyhet för i år är en gångklass.

Löparfesten Kretsloppet är en del i Kretsloppsveckan som arrangeras av oss på Borås Energi och Miljö. Syftet med Kretsloppsveckan är att engagera ännu fler i stadens viktiga kretsloppsarbete. Vår roll som grundare till Kretsloppet och miljösponsor är att arbetar med att minimera miljöpåverkan som ett sådant här evenemang kan skapa.

Nytt för i år är att hela Kretsloppsveckan (10-16 september) är ett Miljömärkt Event enligt Håll Sverige Rents kriterier.  En viktig aktivitet under kretsloppsveckan är att hylla Borås miljöhjältar. I veckan kommer jakten efter årets miljöhjältar att starta! Börja redan nu att fundera på om du känner någon miljöhjälte, eller om du själv kanske är en miljöhjälte?