Borås dricksvatten tävlar i Kranvattentävlingen 2015

Hur smakar kranvattnet i Borås? Det ska sommelierer och skolbarn avgöra vid regiontävlingen i Jönköping i dag, den 29 september. Kanske blir vårt vatten ett av dem som tar sig till final i Stockholm?
I Hovslättskolans matsal i Jönköping tävlar vårt vatten mot nio andra kommuners dricksvatten. Där blir det ett blindtest vilket innebär att juryn, som utgörs av lokala sommelierer och skolbarn, smakar och luktar på vattnet utan att veta vilket vatten som kommer från vilken kommun. När de gjort blindtester på alla vatten delar de gemensamt ut betyg mellan 0 och 20, ju högre siffra desto bättre betyg. De två vattnen med bäst betyg går till final och de två näst bästa får hedersomnämnande. Juryn skriver en gemensam skriftlig bedömning om de fyra bästa vattnen vid varje deltävling.

Regiontävlingen i Jönköping är en av nio deltävlingar där totalt 112 kommuner kämpar om titeln Sveriges godaste kranvatten. Vid finalen i riksdagshuset i Stockholm den 21 oktober utses vinnarvattnet. Nu håller vi tummarna för Borås kranvatten!

IMG_9770

Två enlitersflaskor fylldes i går på i Engelbrektskolans skolkök för att sedan ställas kallt. I dag tar vi med dem till Jönköping.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *