Grilla grönsakerna!

Såhär i grilltider vill vi flagga lite för att grilla med omtanke om miljön.

Den största miljöinsatsen du kan göra när du grillar är att grilla mindre kött. Köttproduktion ger upphov till klimatpåverkande gaser, välj därför mindre kött och fyll ut grillen med grönsaker istället. Marinerad zucchini, aubergine, och svamp är riktiga höjdare på grillen.

Tändvätska är gjort av paraffin, en fossil oljeprodukt, som påverkar klimatet när man eldar med det. Ur miljösynpunkt är det bättre att använda eltändare eller tändpapper med stearin.

Till sist, skippa gärna engångsgrillen. Om du inte kan låta bli dessa små miljöbovar, lämna i alla fall aluminiumformen till materialåtervinning. Då sparas 95 % av energin jämfört om man ska tillverka nytt aluminium.

Kanske finns det en eldstad där du ska grilla? Då kan du göra en vanlig brasa och grilla där istället. Mycket trevligare än en engångsgrill!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *