Guidad visning med fågelperspektiv

Kom till kraftvärmeverket måndagen den 14 september mellan kl 15 och 19 och se Borås uppifrån den 70 meter höga ackumulatortanken! Och varför inte samtidigt passa på att gå en runda i kraftvärmeverket? Då får du se var avfallet i dina vita påsar tar vägen och hur de blir till värme och el. Vi bjuder på kaffe, te, saft och bulle som bakats av konditoreleverna på Almåsgymnasiet.

Om du vill upp i tanken tänk då på att det är dina egna ben som tar dig både uppför och nedför de cirka 400 trappstegen. Barn över tio år får gå med upp i målsmans sällskap annars är det från 15 år som gäller. Vi rekommenderar att vara ute i god tid eftersom antalet personer som kommer upp i tanken denna eftermiddag är begränsat. Kraftvärmeverket ligger vid rondellen på Bäckeskogsgatan i Borås, entrén hittar du på Kilsundsgatan. Möjlighet till parkering finns på Kilsundsgatan och Landalagatan.

Hjärtligt välkommen!
ryaverket_tankenRyaverket_besökare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *