Återvinningshelgen

Imorgon startar Återvinningshelgen. Ta tillfället i akt och samla ihop all gammal småelektronik som ligger och skräpar i lådor och vrår och lämna in den till återvinning.

Vi är förvisso bäst i världen på att återvinna elektronik i Sverige, men det finns fortfarande utrymme för förbättringar. Småelektronik, tex rakapparater, mobiltelefoner och lampor är sådant som många av oss har liggande hemma*. Genom att lämna in produkterna till återvinning blir det möjligt att göra nya saker utan att utvinna nytt material från jordklotet.

*Återvunna rakapparaterhar en snittålder på 15 år och det är en typisk elprodukt som blir liggande i byrålådantrots att den inte används.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>