Fjärrvärme är det billigaste alternativet i Borås!

Fjärrvärme är det billigaste uppvärmningsalternativet i Borås.

Vi har en dröm om en fossilbränslefri stad. Vi är på god väg att erbjuda fjärrvärme som är producerad med enbart förnyelsebara bränslen. Vår ambition är också att fjärrvärmen ska vara ett konkurrenskraftigt uppvärmningsalternativ.

I den årliga rapporten ”Uppvärmning i Sverige” presenterar idag Energimarknadsinspektionen och Energimyndigheten en kostnadsjämförelse mellan olika alternativ för uppvärmning. Fjärrvärme jämförs med pelletspanna, naturgas, elpanna, bergvärme och luft/vattenvärmepump.

Fjärrvärmen i Borås omnämns på Energimarknadsinspektionen och Energimyndighetens förstasida (på hemsidan), som en stad där Fjärrvärmepriset är lågt!

Energimarknadsinspektionen skriver, citat:
”vilken stad du bor avgör vilket uppvärmningssystem som är mest lönsamt. Fjärrvärme är det billigaste alternativet där fjärrvärmepriset är lågt, till exempel i Luleå, Gävle och Borås. I städer med högre fjärrvärmepriser som Partille, Ockelbo och Munkedal är värmepump eller pellets ofta de mest konkurrenskraftiga alternativen.”

Två aktuella länkar till materialet:
http://www.energimyndigheten.se/sv/Press/Nyheter/Sa-mycket-far-du-betala-for-olika-varmesystem-till-din-villa

http://www.ei.se/For-press/Pressmeddelanden/Sa-mycket-far-du-betala-for-olika-varmesystem-till-din-villa/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *