Älskar vatten idag!

Vatten är alltid gott, men idag när värmen är tryckande, är kallt vatten gudomligt gott!

Att vatten kan väcka starka känslor är en naturlig mekanism. En livsviktig sådan. Visste du att hjärnan skickar iväg impulser när salthalten är för hög i kroppen. Impulserna ger törstkänsla och siganlerar på så sätt om att det nu är viktigt att börja fundera på vätskeintag. Kroppen behöver en balans mellan vatten och salter. Experterna menar förresten att man i normala fall ska dricka med måtta. 2-3 liter vatten per dygn är lagom. En stor del av den mängden får du i dig genom frukt och mat. Men sådanna här soliga dagar är det bra att lyssna till signalerna och inta mer vatten än normalt. 

Tur att vi i Borås har ett så gott vatten! Kom ihåg att ta med en flaska med vatten innan du åker på en resa. Det känns så onödigt att köpa vatten efter vägen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *