Ökad försäljning sparar CO2 utsläpp

Artikel ur Borås Tidning

I dagens Borås Tidning kan man läsa en artikel om att försäljningen av fordonsgas i Sverige har fördubblats på fyra år. 

Vi kan konstatera att den publika försäljningen av fordonsgas i Borås har dubblats under 2010, jämfört med 2009. Detta tack vare att fler och fler boråsare väljer att köpa en gasbil samt av vi hela tiden förbättrar tillgängligheten för våra kunder. Nu har vi som bekant tre publika tankstationer i Borås. Tankstationerna finns på Åhaga, Hulta och Gässlösa.  

Enligt färsk statistik från SCB har antalet nyregistrerade gasbilar i Borås ökat med ca 40 % under 2010. Totalt rullar det nu över 300 gasbilar på våra vägar.  

Räknar vi ut miljönyttan för all fordonsgas vi sålde under 2010, så har boråsarna sparat utsläpp motsvarande 4 808 ton CO2 ekvivalenter. Den framtagna miljönyttan är beräknad utifrån hur mycket utsläppen av koldioxid har minskat jämfört med bensinanvändning.

Behöver du ett tankkort för tankstationerna i Borås, kontakta vårt Kundcenter. Du når Kundcenter på telefon 020-97 13 00.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *