Bhutan satsar på elbilar

Här kommer en nyhet som inte direkt är en nyhet längre, men eftersom jag har missat den så tänker jag att det kanske du också har!

Bhutan satsar, precis som vi i Sverige, på att få bort användningen av fossila bränslen. Eftersom de har gott om vattenkraft så har de även gott om el, de använder själva bara 5% av produktionen, resten exporterar de, mestadels till Indien. De importerar just nu fossila bränslen från Indien för att driva bilar men nu är tanken att det ska få ett slut, de vill nämligen gå över helt till elbilar. De börjar med regerings- och taxibilar, exakt när målet för att ha bytt ut alla fossilbilar är har dock inte nämnts.

Buthan är ett litet land med endast ca 700000 invånare och i landet finns endast 36000 bilar. Kika på filmen för mer info!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *