Fett på rätt sätt

Gör en insats! Sortera använd frityrolja och matfett på rätt sätt. Samla oljan i en förpackning och ta med till den bemannade återvinningscentralen. Spola absolut inte ned detta i avloppet. Det sätter igen ledningar och ställer till mycket besvär. Det är dyrt att rensa och ta hand om frätskador som fettet orsakar på betongrören. Det rör sig om hundratusentals kronor om året, i onödan.

Sortera rätt och du bidrar till att matoljan blir till biogas istället!

3 reaktion på “Fett på rätt sätt

 1. Rakel Martinsson

  Om du inte har så stora mängder som efter frittering, går det utmärkt att hälla olja/matfett som blir kvar i stekpannan i den svarta påsen!

  Svara
 2. Frida

  Men va? Det visste inte jag alls. Ska man alltså inte vispa ur stekpannans flott i diskhon. Vart exakt på återvinningsstationen ska man ställa sin lilla burk med olja?

  Svara
  1. Fredrik SegerSusanne Linna

   kontakta gärna personalen på återvinningcentralen så hjälper de dig. Men när det gäller stekpannan och fettet i den är det lättare och lika bra att torka ur den med papper och lägga det feta papperet i matavfallspåsen (den svarta).

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *